Stop madspilds app’s

Når man arbejder intensivt med sine indkøb og mængden af varer på lager i hjemmet, så kan det være nyttigt at kunne holde styr på varefakta osv. på den enkelte vare.

Til dette formål er der naturligvis også lavet en række app’s. Disse app’s er dels udviklet med det formål at informere og inspirere til brugen af de enkelte varer, men også som en sikkerhed for forbrugeren, så man er sikker på holdbarhed osv.

Mange danskere tager fejl af betegnelsen “Mindst holdbar til” og tror, at varen bliver dårlig, når denne dato overskrides. Sådan KAN det forholde sig med nogle varer, men i langt de fleste tilfælde gælder udtrykket “mindst” – så tingene kan sagtens holde sig længere. For at finde information om den reelle holdbarhedstid på forskellige varer, kan man downloade app’en “Holdbarhed”, som er udviklet af 640px-HTC_Trophy_smartphoneCoop. Her findes et samlet Madleksikon med alle mulige forskellige madvarer samt disses holdbarhed dels i køleskab, i fryser og på køkkenbord. Samtidig med dette giver de tips til opbevaringen.

Som supplement til oplysningerne om holdbarhed, kan det også være nyttigt at anvende app’en “Dansk Mad, fødevaredata”. I denne app kan man finde næringsindholdet i alle mulige og umulige produkter. App’en er udviklet for Fødevareinstituttets afdeling for Ernæring, så man kan roligt gå ud fra at der er styr på tingene og oplysningerne i denne app.

I samme kategori har vi på redaktionen fundet en app ved navn “Produce”. Det er en engelsk sproget app med oplysninger om alle frugter og grønsager – hvad man skal være opmærksom på, hvornår de har højsæson og dermed er bedst og en lang række andre nyttige oplysninger.

Vi har også fundet den geniale app “For Resten”, som er udviklet af Forbrugerrådet i samarbejde med “Stop Spild Af Mad” og Landbrug & Fødevarer. I denne app får man hurtige og nemme tips til at bruge rester af indkøbte varer til ny dejlig mad. man kan vælge en simpel manuel søgning, eller man kan vælge i de forskellige kategorier og varer.