Indkøbs-apps uden en masse “støj”

Den simpleste og nemmeste metode er ofte den bedste at anvende. Og der findes naturligvis de helt simple app’s, som er en direkte elektronisk udgave af indkøbslisten på papir. I nogle af dem kan man sortere efter varekategori og placering i butikken, men i flere af dem foregår dette helt manuelt.

De 2 nok mest kendte app’s i denne kategori er “OurGroceries” og “AnyList”. Sidstnævnte findes dog foreløbig kun til ios apparater. Fælles for dem begge er, at de er på engelsk, så man skal lære app’en de danske varebetegnelser, men det er kimagesun første gang de indtastes – efterfølgende husker app’en det selv.

I OurGroceries kommes varerne automatisk i gruppen “ukategoriseret”, men med et enkelt tryk kan man oprette en kategori, som så tilknyttes varen i fremtiden, så det er egentlig ret nemt. Kategorierne kan naturligvis sorteres, så de passer med butikkens opbygning. Designet af app’en er dog lidt kedelig, men det er jo til at leve med.

AnyList er mere kompliceret. Problemet i denne app er, at man ikke på en logisk måde kan angive, hvor mange af hver vare, man ønsker indkøbt. Man kan tilføje det som en note på den enkelte vare, men det betyder, at næste gang man tilføjer samme vare til listen, får man også samme antallet med over, og så skal man efterfølgende ind på varen og rette antallet til. Det er lidt besværligt, men udvikleren arbejder på at rette det i en opdatering i fremtiden.

En anden simpel app i denne kategori er “ShopShop”. I denne app opretter man selv varerne, og det er nemt at angive antal. Man kan også oprette flere forskellige lister, så man kan lave en liste for hver butik, man normalt handler i – eller hver butik man har læst reklame fra. Igen er problemet, at varerne skal sorteres i kategorier manuelt, og det er lidt bøvlet, som man siger på godt jysk.

I denne kategori har vi en klar favorit. Det drejer sig om den danskudviklede “Grosh”. Den har et flot design, den kommer med forslag ud fra familiens indkøbsmønster, og så er den GRATIS.