Indkøbs-apps med indbygget menu-vælger

Denne kategori af indkøbs-apps er egentlig ikke decideret udviklet til indkøb – men ofte til menu-planlægning eller inspiration til f.eks. aftensmaden.

Det kan dreje sig om helt nye retter, men der findes også apps til inspiration af brug af rester, som du allerede har i køleskabet. I sidstnævnte tilfælde har Forbrugerrådet udviklet app’en “For resten” i et forsøg på at bekæmpe madspild og danskernes smid-i-skraldespanden-mentalitet. Den er absolut et besøg værd.

Der findes mange forskellige både danske og udenlandske app’s i denne gruppe eller kategori. Fælles for dem alle er, at man starter med at lave en menuplan med retter fra samlingen af opskrifter, som findes i den specifikke app. Dernæst kan man – i nogle af dem – vælge et antal personer, som retterne skal tilberedes til, og til sidst kan man generere en indkøbsliste.

Principielt er diphotography-smartphone-display_defaultsse app’s gode, men i flere af dem savner vi muligheden for at kunne indsætte egne opskrifter, så hvis man ikke lige vil have ny og eksperimentel mad HVER dag, men også gerne vil have helt almindelig dansk mad, så skal man alligevel ud i og lave en indkøbsliste ved siden af, og så er pointen ligesom forsvundet.

Man kan dog vælge f.eks. “Karolines Køkken Opskrifter”, hvor der selvfølgelig findes en lang række traditionelle danske retter, som vi kender dem, eller eventuelt med et lille twist. Vi her på redaktionen synes også ret godt om både “Madplan.nu” og “Madopskrifter.nu”. Fælles for dem begge er, at der er rigtig mange opskrifter at vælge imellem, så der stort set er noget for enhver smag.

En anden af de bedre app’s i denne kategori er “TV2 Go”. Her finder man alle opskrifterne på de spændende og lækre retter, som tilberedes i enten “Go’ Morgen Danmark” eller “Go’ Aften Danmark”. I samme app kan man se indslag og artikler fra programmerne og danne egen indkøbsliste ud fra opskrifterne.