App’s med billig mad ude i byen

Nogle af de sidste nye app’s eller ideer, som har vundet indpas og, som med lidt god vilje også kan tages med her, er dem, hvor man til meget favorable og lave priser, kan hjælpe butikker og spisesteder med at undgå mandspild.

I denne gruppe findes der et par meget fremtrædende koncepter, som ligner hinanden til forveksling. Det ene hedder “Too Good to Go” – og har en app ved navn “ToGo”. Det andet hedder “BuffetGo”, men den har endnu ingen app – så der skal man altså ind på deres hjemmeside. Princippet i dem begge er, at spisesteder, hvor man normalt kan købe buffet, kan tilmelde sig og sælge ud af resterne fra buffeten lige inden lukketid, så man slipper for at smide en masse god mad ud.

I begge tilfælde kan man k15351461669_b6f7c280e6_bøbe disse rester for helt ned til kr. 20,- pr. portion, og der findes alle mulige forskellige restauranter repræsenteret, så der er næsten noget for enhver smag – lige fra sushi og kinesisk til dansk og grillmad. Sidste nye skud på stammen af forretninger, som tilmelder sig, er bagerforretninger, hvor man altså kan få brød, kager osv. meget billigt til lukketid.

Og konceptet dækker også brunch- og frokostrestauranter samt nogle smørrebrøds- eller sandwich forretninger, så man behøver ikke vente til sent om aftenen, for at gøre brug af et af app’ens tilbud.

“Mad skal spises” er en app, som bygger på det samme princip, men i stedet er beregnet til brug for dagligvare butikkerne. Den er blevet udviklet i et samarbejde mellem FødevareBanken og Netto. I app’en er det muligt at finde frem til nedsatte datovarer i butikkerne. Det er også muligt for kunderne selv, at registrere og dele datovarer i app’en. På denne måde kan altså både ansatte i de enkelte butikker og kunderne tage billeder og lægge varer ind, hvilket gør den meget fleksibel.