Almindelige huskeliste app’s

En af de største kategorier af app’s for smartphone og tablet overhovedet er huskelister. De findes i et væld af afskygninger, og der er meget stor forskel på funktionaliteten i de forskellige app’s.

Det skyldes højst sandsynligt først og fremmest, at der er rigtig mange forskellige opfattelser af, hvordan man bør anvende huskelister. Grundlæggende kan man dele app’s i denne kategori op i tre grupper:
1. De meget simple, der stort set kun er en elektronisk punkt-liste.
2. De meget avancerede, der har rigtig mange funktioner, så det næsten tager overhånd.jeune-femme-et-smartphone
3. Den store gruppe af app’s, der er baseret på den velkendte huskeliste-løsning fra google, og som kan synkronisere med mail og kalender.

Der er en stor gruppe af disse app’s, hvor man kan oprette opgaver – både gentagne, som f.eks. rengøring på badeværelset, – eller enkelt opgaver, som f.eks. reparation af skabslåge. Hovedformålet med disse app’s er, at du skal oprette opgaver eller rutiner for alle de ting, du skal lave. En af de bedre i denne gruppe er “Family”, som oven i købet er gratis. Den lader nemlig brugeren opdele opgaverne i “familien”, hvilket altså giver mulighed for at koordinere på en smart måde med andre, som man har valgt ind i “familien”.

I app’en “Family” kan man endda synkronisere med mobilens indbyggede kalender, lave “To-do” liste, skrive dagbog, lave indkøbsliste, indtaste opskrifter og lagre familien billeder, så man har rigtig mange ting samlet i én app. Derfor har vi også valgt at tage den med her på siden.

Ulempen i “Family” er at den kun findes i en engelsk udgave, men man vælger jo selv, hvilket sprog man indtaster på, så påmindelserne, opgaverne osv. vil nok mest naturligt være på dansk. I app’en skal man på indkøbslisten også selv indtaste alle varerne, men der er ikke en naturlig opdeling i kategorier, dog kan man selv vælge at lave flere lister – altså en liste for hver afdeling i butikken … lidt bøvlet, men det er til at komme uden om.